Expostion Meer Verminder – till end of november 2012

Expostion ” Meer Verminder”  in  Delft – Vermeer centrum

From 5th of october till the end of november 2012 eight of my photoworks will be presented in the Vermeer centre in Delft.
www.vermeerdelft.nl

Vermeer centrum in Delft

 

Meer Verminder, schilderen met licht

foto expositie van Peter Kemp in het Vermeercentrum Delft

Vanaf 5 oktober en gedurende de maand november zal in het Vermeercentrum het fotowerk te zien zijn van Peter Kemp. De rasechte Delftenaar heeft zich voor zijn laatste serie laten inspireren door Johannes Vermeer.
Peter Kemp, een freelance fotograaf, vertelt zijn fotoverhalen het liefst met een glimlach. Peter heeft met zijn werk al vele (internationale) ogen op zich gericht gekregen en was dit jaar finalist bij Hasselblad Masters 2012.
De voorbereiding voor zijn project Meer Verminder duurde drie maanden. Hij maakte met zijn team een Vermeer decor en verzamelde materialen in de sfeer van Vermeer. Deze werden ter beschikking gesteld door diverse Delftse ondernemers.
Met een uitgebreid team van technische assistentie, stylisten en visagisten zijn er gedurende tien dagen fotoshoots geweest met een tiental modellen vanuit zowel Nederland als het buitenland
www.peterkemp.nl

Uitgebreidere info

Meer Verminder
Het project ” Meer Verminder” werd geïnspireerd door het schilderwerk van de Delftse meester schilder Johannes Vermeer.

Idee
Mijn idee was om voor ” Meer Verminder” schilderachtige foto’s te maken in een Vermeer steil. Dit kreeg vorm na 3 maanden voorbereiding. Het project bestond uit 6 fotoshoots, die in 10 dagen werden gedaan.

De modellen
Laat ik U eerst voorstellen aan mijn modellen. Het was een voorrecht met hen te mogen werken.
Luka Schoen (11 jaar) en Sven Kemp (8 jaar)
Jildou Jongman
Linda  Friesen en Edmond Steens
Ellemieke Janssen en Benjamin Groenewoud
Seraphine Strange en Enno uit Duitsland
Marjorie Gernez uit Frankrijk

Het team
Tijdens de fotoshoots ben ik bijgestaan door 4 creatieve visagisten (Corry vd Pluim, Caroline Karte en Inez Dekkers) en haarstyliste Celia Wong. Twee fashion stylisten – Sandrine Belotti Couture en Laura van der Meijden – stelden jurken ter beschikking. Verder werden kostuums en accessoires geleend van Barbara van Gelder van ”Something Extra”. Attributen werden geleend van Annelies Bolman (Henry Deux), Gala Gaal en het brood van de Delftse broodzaak ” de Diamanten Ring” .
Saskia van Dijk Schoen en Jacqueline Bezemer – de moeders van beide kinderen – verzorgen de styling bij de kinderen.

Ons Vermeer Huis
Om een passende achtergrond te creëren, hebben we – in 3 dagen – een Vermeer huis gebouwd in de gymzaal van Mytylschool de Brug te Rotterdam. Mijn vriend  Paul van Solm wist het huis zelfs te voorzien van een oud glas in lood raam van Glashandel Zandman uit Delft. Decoratie schilder Annemieke Fierinck creëerde de oude look op de wanden.
Na het bouwen van het decor hebben we een dag licht getest. Paul en Jordy van Solm boden mij gedurende het gehele project ondersteuning, die van onschatbare waarde was.

Slechts een selectie van het gemaakte werk wordt hier ten toon gesteld.
Alle foto’s zijn gemaakt met een Hasselblad H1 kamera met een 22 MP Leaf achterwand.

Prints voor de expositie
De  prints voor deze expostie zijn gemaakt  door Hans van Ommeren (www.hansvanommeren.nl).
Alle acht hoogwaardige prints zijn vervaardigd op Coldpress Paper ( en gedrukt op een Epson Printer in de foto- en print studio van Hans van Ommeren).

Geïnteresseerd?
Als u interesse heeft in mijn fotowerk, kunt u mij mobiel bereiken via 06-155.025.37
via e-mail: peterkempfotografie@gmail.com
of via mijn web site www.peterkemp.nl

Peter Kemp

 

Meisje speelt op Luit model Luka